Home » Algemeen » Ontwarren met Olaplex No. 2

Ontwarren met Olaplex No. 2

Bij balayage draait het allemaal om timing, soepelheid en techniek. Belangrijk daarbij zijn de kennis en producten die gebruikt worden om mooi, gezond haar te krijgen. En dan komt de meester in balayage om de hoek kijken: Chad Kenyon, één van onze favoriete balayage artiesten. Hij kent alle ins en outs van het creëren van de perfecte balayage (vraag maar aan zijn klanten). Of het nou acteurs van het witte doek zijn of invloedrijke mensen op Social Media, als je ze een tweede blik gunt weet je dat ze hun mooi lokken aan hem te danken hebben.

We hadden het geluk hem aan het werk te zien op het moment dat hij actrice Lynn Collins bij hem in de stoel zat ter voorbereiding voor haar rol in de film X-men Origins. We konden meteen een paar trucjes afkijken! Lynn heeft prachtig lang bruin haar tot over haar middel. Chad heeft daarom eerst het haar getoupeerd voor een natuurlijke, gemengde look.

Chad gebruikt Olaplex No. 1 bij iedere behandeling, of dat nou ontkleuren of een permanente haarkleuring is.

Basiskleur: INOA: mix 15gr 6.07 + 15gr 5.17 + 30gr 6.0 met 20 vol. INOA developer, daarbij 1.875ml Olaplex No. 1.

Voor de folies: Meng Solaris Clay-Based Lightner (Eugene Perma Professionnel Paris) met 40 vol., Chad doet daar maar een paar druppels Olaplex No. 1 bij. Hij zegt: “Ik krijg een sterke opbouw van de zwavelbruggen met alleen maar die paar druppels en de inwerktijd is snel”.

Hij vertelt: “Ik begin meestal met drie delen achterop het hoofd, en werk door naar de voorkant. Tegen de tijd dat ik klaar ben met het inzetten van de balayage aan de voorkant, is het achterste gedeelte klaar om uitgespoeld te worden. Ik spoel het uit, breng No. 2 aan, zet dit vast en maak de voorkant af. Ik herhaal dit proces totdat alles klaar. is. Daarna spoel ik aan de wasbak alle No. 2 eruit, zonder shampoo te gebruiken en breng de gloss aan. Ik doe dit zodat ik na de gloss geen extra tijd nodig heb voor de No. 2. Het zit al in het proces verwerkt zonder extra inwerktijd”.

Het kan lastig zijn om getoupeerd haar weer te ontwarren; je klant moet relaxed en comfortabel kunnen blijven zitten en het haar moet natuurlijk gezond blijven. Daarom gebruikt Chad Olaplex No. 2. Het helpt om het haar te ontrafelen en op hetzelfde moment herstelt het de zwavelbruggen weer.

Chad’s tips om met Olaplex No. 2 getoupeerd haar te ontwarren:

Breng Olaplex No. 2 ruim op het getoupeerde haar aan en masseer goed in.
Begin onderin het getoupeerde haar, borstel voorzichtig in bewegingen naar beneden en werk zo naar boven.
Als het nodig is breng je nog wat extra No. 2 aan om het getoupeerde haar smeuïg te houden.

Kenyon zegt tevens: “Het is ook belangrijk om de levensstijl, carrière en het leefritme van de klant die je kleurt in je achterhoofd te houden. Lynn staat op de set en heeft veel fotoshoots waarbij haar haar regelmatig op veel verschillende manieren gestyled wordt. Ook de kwaliteit van het leidingwater is van invloed op het resultaat. Al deze variabelen hebben hun effect op de haarkleur en hoe lang de kleur die ik heb aangebracht zal houden. Ik vind het daarom van groot belang om Olaplex No. 1 toe te voegen aan de glosses die ik gebruik. De truc voor lange, houdbare kleuren is Olaplex No. 1”.

Gloss formule: Redken EQ 25ml 9n + 15ml 8v + 10ml 7gb + 50ml ontwikkelaar, daarbij 1.875ml Olaplex No. 1 toevoegen.

“Na verloop van tijd kom je er zeker achter dat het haar van je klant veel zachter is en meer body en volume heeft. Geloof me maar”, beweert Chad.

Chad Kenyon is ambassadeur van Olaplex, kleurspecialist en balayage expert. Hij werkt in Los Angelos bij de Benjamin Salon in West Hollywood en bij de Melville Pepino Salon in New York City. Op Instagram vind je hem op @colorbychadkenyon.