Home » Blonderen/Ontkleuren » Ontkleuringscrème

Ontkleuringscrème

Blondeer in folie met ontkleuringscrème:

1. Voor iedere 45 tot 75 gram ontkleuringscrème gebruik je 7,5ml Olaplex No. 1 Bond Multiplier.  Gebruik je minder dan 45 gram gebruik dan 3,75ml Olaplex No. 1 Bond Multiplier.

2. Mix de ontkleuringscrème en de waterstofperoxide door elkaar.

* Olaplex kan de inwerktijd van de blondeer langer maken. Om dit te voorkomen kan je er voor kiezen de sterkte van je waterstofperoxide met 1 stap te verhogen.

Gebruik in dat geval:

• 6% als je een 3% resultaat wilt hebben

• 9% als je een 6% resultaat wilt hebben

• 12% als je een 9% resultaat wilt hebben

** Onthoud goed dat je Olaplex toevoegt aan de hand van de ontkleuringscrème en dus niet op basis van het gewicht in grammen van je ontkleuringscrème + waterstofperoxide.

De inwerktijd van blondeer varieert altijd. Wij kunnen niet precies vertellen wat een normale inwerktijd is, iedere klant heeft immers ander haar. Problemen met de inwerktijd of verheldering kunnen opgelost worden door de sterkte van de waterstofperoxide met één stap te verhogen of door minder Olaplex Nr.1 te gebruiken. Sommige merken beloven dat hun blondeer tot 9 kleurhoogtes verheldert, andere verhelderen maar 4 levels, het draait hier om je eigen ervaring en voorkeuren. Test Olaplex eerst goed uit voordat je er mee aan de slag gaat op klanten. Zo denk je altijd een stap vooruit.

Hitte: Je mag hitte gebruiken bij Olaplex. Let wel op, hitte versneld de chemische reactie op alles. Houd het dus goed in de gaten en check iedere 3 tot 5 minuten zoals je normaal ook zou doen. Als het haar beschadigd is gebruik dan liever geen hitte tot het haar helemaal hersteld is door het Olaplex systeem. Alleen zo behoud je de sterkte en veerkracht van het haar.

De sterkte van de waterstofperoxide verhogen: Verhoog de sterkte van je waterstofperoxide met één stap bij het mengen van blondeer.

**Verhoog de sterkte van je waterstofperoxide niet bij zeer fijn haar, dit haar is daar vaak te fragiel voor.

**Verhoog de sterkte van je waterstofperoxide niet bij beschadigd haar. Beter is om te beginnen met een Olaplex behandeling en de werking ervan te evalueren.