Home » Olaplex Behandelingen » No. 2 Bond Perfector

No. 2 Bond Perfector

De Olaplex No. 2 Bond Perfector is een product dat verbroken verbindingen in het haar blijvend herstelt en is GEEN conditioner.

*** De No. 2 is niet optioneel. No. 2 is absoluut nodig na elke service omdat Olaplex een stappensysteem is. Olaplex No. 1 is bedoeld om het haar te beschermen tegen schade tijdens kleur-, blondeer-, permanentbehandelingen etc. Olaplex kan niet alle beschadiging tegengaan. Als dat zo was dan kreeg je geen zichtbaar resultaat. No. 2 is geen activator, neutralisator, sealer of conditioner. No. 2 bevat hetzelfde actieve ingrediënt als de No. 1. No. 2 spoort meer verbroken verbindingen op in het haar en herstelt ze zonder dat een kleur-, blondeer- of permanentproduct tegenwerkt.

Dit is de stap twee van het Olaplex systeem, deze wordt altijd aangebracht aan de wasbak.

  1. Breng aan nadat alle residuen van een kleurproduct, blondeer, permanentvloeistof etc. zorgvuldig zijn uitgespoeld.
  2. Breng een rijkelijke hoeveelheid aan en kam het één keer goed door.
  3. Laat het haar minstens 10 tot 20 minuten met rust. Onthoud: hoe langer het blijft zitten, hoe beter.
  4. Als erbij vermeld staat de toner niet met shampoo na te wassen, zul je de No. 2 gebruiken voordat je de toner aanbrengt. Als de instructies aangeven geen shampoo te gebruiken, spoel dan de highlights uit en breng de No. 2 aan, minimaal 10-20 minuten laten intrekken, was dan grondig met shampoo, zelfs 2 maal en breng dan toner aan. Spoel uit en breng conditioner aan. 

Als het mogelijk is een toner uit te spoelen/wassen (dit verschilt per merk), spoel dan de highlights uit, breng toner aan, laat inwerken, weer uitspoelen en breng vervolgens No. 2 aan, laat minimaal 10-20 minuten inwerken en was met shampoo en conditioner.

Problemen met toners die niet goed pakken, komen meestal doordat het haar niet grondig genoeg gewassen is met shampoo.

Andere manieren om Olaplex No. 2 Bond Perfector te gebruiken:

– Wanneer je alleen een uitgroeibehandeling inzet, is het mogelijk een royale hoeveelheid Olaplex No.2 aan te brengen op droog of handdoekdroog haar, van lengte tot punt als extra verzorgende behandeling. Dit is tevens een goede manier om het haar te prepareren voordat het herhaaldelijk behandeld gaat worden met blondeer.

– Olaplex No. 2 is prima te gebruiken als kniplotion. Laat je klanten op deze manier kennismaken met het Olaplex systeem.

– Gebruik het in plaats van een blanke toner (clear) of conditioner om je directe kleuringen te verdunnen of lichter te maken.

Hoeveel behandelingen haal ik uit één fles Olaplex No.2 Bond Perfector?

De Olaplex Salon Intro Kit is goed voor ongeveer 140 doseringen gebaseerd op een applicatie van 7,5ml per dosering.