Home » Algemeen » Houd je balayage perfect met Olaplex!

Houd je balayage perfect met Olaplex!

Stel, je klant loopt met een perfecte balayage de deur uit, maar na verloop van tijd krijgt het haar een gelige gloed en kan het haar wel wat extra liefde gebruiken. Lo Wheeler, de balayage koningin vertelt haar remedie met behulp van Olaplex.

Lo is saloneigenaresse van de WheelHouse Salon in Californië USA en vertelt over haar favoriete manier om Olaplex toe te passen. Ze noemt het de “The 3 T’s” Toner, Treatment (Olaplex No 3) en Trim (kleurcorrectie, Olaplexbehandeling en bijpunten).

Olaplexbalayage1OlaplexBalayage2

Het concept is perfect voor balayage klanten waarvan de kleur vergeelt of bij iemand die eerder ontkleurd is geweest. Na goed gevraagd te hebben wat de klant precies verwacht van deze behandeling (zie foto’s), wordt Olaplex No. 1 aan de toner toegevoegd en volgt Lo precies de instructies voor Olaplex No. 2. Afhankelijk van de conditie het haar en de wensen van de klant, laat Lo dit 10 tot 20 minuten zitten.

Als het is uitgespoeld en gedroogd, knipt ze een klein stukje van de punten af om het een opfrisbeurt te geven. NB: dit betreft alleen bijpunten, geen verandering van kapsel.

OlaplexBalayage3OlaplexBalayage4

Nadat de behandeling klaar is, stuurt Lo de klant naar huis met Olaplex No. 3. De No. 3 is essentieel voor thuisgebruik en dient wekelijks aangebracht te worden, of vaker als het haar erg beschadigd is. Het is zo belangrijk de No. 3 tussen behandelingen te gebruiken omdat het haar ook vaak beschadigd raakt door thermische behandelingen of door schade van buitenaf.

Al met al een fantastische onderhoudsbeurt, zodat jouw klant nog lange tijd kan genieten van het resultaat van jouw vakmanschap! #Olaplex en laat ons weten of je het gebruikt!


Lo Wheeler is haarstylist en eigenaresse van WheelHouse Salon. @lo_wheelhouse. Bron: blog.olaplex.com