Home » Algemeen » Het hele jaar zongekust haar

Het hele jaar zongekust haar

TIPS VAN EEN EXPERT!

Een van de meest gevraagde kleurstijlen in salons is toch wel de highlight met strandlook.
Van blond tot brunettes tot roodharigen, allemaal hebben ze plezier van die haarstijl. Maar hoe verzeker je je klanten van een “ik ben de hele zomer in Bloemendaal aan Zee geweest”-look vs een “je highlights zijn geweldig, bij welke kapper ben je geweest?” Met andere woorden; op de natuurlijke manier!

Gelukkig voor ons kregen we alle ins en outs toen we Sara ‘Slim’ Lim bezochten, zij is haarstylist van modellen en andere bekende mensen en werkt bij de Ramirez Tran salon in Beverly Hills. Ze liet ons haar techniek zien om zongekust haar te bereiken, plus enkele (gewilde/felbegeerde) Olaplex tips die haar door elke behandeling helpen. Lees mee om te zien hoe zij haar klanten strandklaar krijgt in welk seizoen dan ook.

Slim adviseert klanten een redelijke uitgroei te hebben alvorens te highlighten. Deze klant laat twee keer per jaar highlights zetten en gebruikt thuis om de twee weken Olaplex No.3 om het haar gezond te houden.

Bij een donkere haarkleur kun je het beste het haar een klein beetje touperen om harde lijnen te vermijden.

“Ik maak kleine foliepakketjes van de highlights om de kleur er extra uit te laten springen, speciaal rond de haarlijn. Dan pas ik de balayagetechniek toe op de punten om de kleuren in elkaar over te laten lopen” – Slim.

Bij haar met kleurhoogte 7 kun je direct op het haar verven terwijl je met een uitwaaierbeweging/zigzagbeweging naar boven toe werkt. Oefen een beetje druk uit en gebruik een schone balayage borstel als je de punten inzet.

Slim zegt: “Om tijd te besparen doe ik een herstelbehandeling (Olaplex No.1 met 90ml water en Olaplex No.2) al tijdens de verfbeurt om het haar te verzorgen ipv dit achteraf nog bij de wastafel te moeten doen.”
Ook nog even dit: haal alle folies langs de haarlijn er vijf tot tien minuten nadat je ze hebt aangebracht al uit, dit haar licht namelijk sneller op omdat het dunner is. Breng Olaplex No.2 aan op de haarlijn om afbreken te voorkomen.

FORMULE

Highlight: Redken Flashlift + 30vol + Olaplex No.1. De punten met de balayagetechniek inzetten, met een plastic kapje erover laten intrekken en dan uitspoelen.

Breng Olaplex No. 1 verdund met water toe. Verf de haarlijn met de balayagetechniek, 10 minuten laten intrekken. Dan uitspoelen.

Uitgroei: Lakme 8n + ¼ 8 goud.

Haarlijn: 9n

Dan een gloss met Olaplex No.1 voor extra glans, 10 minuten laten zitten. Olaplex No.2 op de punten, 15 minuten laten zitten.

Slim is kleurspecialist bij de Ramirez Tran Salon in Beverly Hills, Californië. Volg haar op Instagram: Instagram@slim_color.