Home » Toepassingen » Haarextensions

Haarextensions

Olaplex werkt geweldig op haarextensions!

Olaplex is zeer effectief wanneer je werkt met extensions van 100% echt mensenhaar. Houd er rekening mee dat verschillende leveranciers hun extensions legaal als 100% echt mensenhaar mogen bestempelen zolang ze tenminste 80% echt mensenhaar bevatten. Houd er ook rekening mee dat sommige extensions een soort keratine-achtig laagje hebben en gekleurd kunnen zijn met textielverf. Dit kan ervoor zorgen dat de werking van Olaplex sterk verminderd. Doe dus altijd een testje voordat je alle extensions gaat kleuren.

Als je Olaplex gebruikt op extensions van mensenhaar is het belangrijk de aanzet te vermijden wanneer je een herstelbehandeling uitvoert. Olaplex No. 2 is op crème-basis, wat kan veroorzaken dat de extension uit het haar valt, neem dus altijd voorzorgsmaatregelen. Wij raden aan Olaplex No. 2 aan te brengen van lengte tot punt en niet op de aanzet. Je mag ook verdunde Olaplex No. 1 aanbrengen als je bang bent een product op crème-basis te gebruiken.

Als je een Olaplex behandeling uitvoert voordat je extensions aanbrengt, was het haar dan twee keer heel goed om alle residuen te verwijderen.

Extensions ontkleuren

Gebruik 3,75ml Olaplex No. 1 per 15 gram blondeer voor een Balayage.

Zorg ervoor dat je eerst je blondeer en waterstofperoxide goed mengt voordat je Olaplex toevoegt.

De hoeveelheid Olaplex die je gebruikt in een Balayage hangt af van de hoogte van de waterstofperoxide die je gebruikt. Als de sterkste waterstofperoxide die je gebruikt 12% is onthoud dan altijd dat door de toevoeging van Olaplex je een 9% waterstofperoxide resultaat krijgt. Je mag hitte gebruiken maar blijf altijd goed opletten. Je mag ook 1,875ml No. 1 gebruiken voor een snellere ontkleuring als je in tijdnood komt.

Iets om rekening mee te houden: iedereen weet dat extensions voorgekleurd worden in de fabriek waar ze gemaakt worden. Het ontkleuren van extensions met of zonder Olaplex betekent dat je met onvoorspelbaar haar werkt, hierdoor kunnen de resultaten variëren.

Olaplex herstelbehandeling voor extensions.

Mix 15ml Olaplex No. 1 Bond Multiplier met 90ml water in een applicatieflesje. Breng de mix aan van aanzet tot punt. Verzadig het haar volledig en kam het door. Laat dit intrekken voor 5 of meer minuten.

Zonder het uit te spoelen breng je een rijkelijke hoeveelheid Olaplex No. 2 Bond Perfector aan op het haar van lengte tot punt (vermijd de aanzet dus). Laat dit voor minimaal 10 minuten (mag altijd langer) intrekken. Was na die tijd het haar met shampoo en conditioneer het haar.