Home » Blonderen/Ontkleuren » Blondeer in folie

Blondeer in folie

Let goed op de hoeveelheid (gemeten in grammen) blondeerpoeder die je gebruikt. Blondeerschepjes (scoops) kunnen soms variëren per leverancier. Het is dus handig om een weegschaal te gebruiken. De hoeveelheid Olaplex die je gebruikt hangt af van de hoeveelheid blondeerpoeder die je gebruikt, DUS niet de hoeveelheid blondeerpoeder en waterstofperoxide samen.

 1. Mix de blondeerpoeder en de waterstofperoxide door elkaar. Olaplex kan de inwerktijd van de blondeer langer maken. Om dit te voorkomen kan je ervoor kiezen de sterkte van je waterstofperoxide met één stap te verhogen. Gebruik in dat geval:
  • 6% als je een 3% resultaat wilt hebben
  • 9% als je een 6% resultaat wilt hebben
  • 12% als je een 9% resultaat wilt hebben
 2. Voeg No. 1 toe aan het voorgemixte bakje en gebruik de volgende mengverhouding*:
  • 0 – 30gr = 3,75ml
  •31 – 60gr = 7,5ml
 3. Voeg Olaplex toe aan je vooraf gemixte blondeer bestaande uit je blondeerpoeder + waterstofperoxide en roer de Olaplex er goed doorheen.
 4. Houd de normale inwerktijd aan en controleer met de achterkant van je kam goed of het gewenste resultaat bereikt is.
 5. Spoel het haar met water uit.
 6. Optioneel: wanneer er een gloss/spoeling of toner overheen gaat die langer dan 10 minuten moet intrekken voeg dan ook aan de gloss/spoeling of toner 3,75ml Olaplex No. 1 toe. Spoel het haar ook hierna met water uit.
 7. Breng No. 2 gelijkmatig aan over het gehele haar en kam het haar met een grove kam één keer goed door. Zorg dat het haar compleet verzadigd is, dus wees vooral niet zuinig in gebruik!
 8. Laat het 10 tot 20 minuten intrekken.
 9. Was het haar met de gewenste shampoo en conditioner/masker.

*Onthoud: Je mag meer blondeerpoeder of waterstofperoxide toevoegen om als dat nodig is een bepaalde consistentie te bereiken. We raden aan een nieuw bakje blondeer te mixen als je meer dan 60 gram blondeerpoeder nodig hebt.

Neem altijd dezelfde veiligheidsmiddelen in acht zoals je gewend bent met blonderen.

De inwerktijd van blondeer varieert altijd. Wij kunnen niet precies vertellen wat een normale inwerktijd is, iedere klant heeft immers ander haar. Problemen met de inwerktijd of verheldering kunnen opgelost worden door de sterkte van de waterstofperoxide met één stap te verhogen of door minder Olaplex No. 1 te gebruiken. Sommige merken beloven dat hun blondeer tot 9 kleurhoogtes verheldert, andere verhelderen maar 4 levels, het draait hier om je eigen ervaring en voorkeuren. Test Olaplex eerst goed voordat je er mee aan de slag gaat op klanten. Zo denk je altijd een stap vooruit.

Hitte: Je mag hitte gebruiken bij Olaplex. Let wel op, hitte versneld de chemische reactie op alles. Houd het dus goed in de gaten en check iedere 3 tot 5 minuten zoals je normaal ook zou doen. Als het haar beschadigd is gebruik dan liever geen hitte tot het haar helemaal hersteld is door het Olaplex Systeem. Alleen zo behoud je de sterkte en veerkracht van het haar.

De sterkte van de waterstofperoxide verhogen: Verhoog ALLEEN de sterkte van je waterstofperoxide met één stap bij het mengen van blondeer. Verhoog de sterkte van je waterstofperoxide dus NIET bij een basiskleur of high-lift.

** Verhoog de sterkte van je waterstofperoxide niet bij zeer fijn haar, dit haar is daar vaak te fragiel voor.

** Verhoog de sterkte van je waterstofperoxide niet bij beschadigd haar, dit haar is daar vaak te fragiel voor.