Home » Blonderen/Ontkleuren » Balayage

Balayage

Olaplex voor Balayage

1. Mix het blondeerpoeder en de waterstofperoxide door elkaar.

* Olaplex kan de inwerktijd van de blondeer langer maken. Om dit te voorkomen kan je er voor kiezen de sterkte van je waterstofperoxide met 1 stap te verhogen*.

Gebruik in dat geval:

• 6% als je een 3% resultaat wilt hebben

• 9% als je een 6% resultaat wilt hebben

• 12% als je een 9% resultaat wilt hebben

2. Voeg No.1 toe aan het voorgemixte bakje en gebruik de volgende mengverhouding:

• 0 – 30gr = 1,875ml (dit is de helft van 3,75ml)

• 31 – 60gr = 3,75ml

Wij adviseren om bij gebruik bij meer dan 60gr een volgend bakje klaar te maken met dezelfde mengverhoudingen. Gebruik altijd de bijgeleverde doseringsdop om de juiste hoeveelheid Olaplex af te kunnen meten.

3. Voeg Olaplex No. 1 toe aan het klaargemaakte bakje en mix het er goed doorheen.

4. Houd de normale inwerktijd* aan en controleer met de achterkant van je kam goed of het gewenste resultaat bereikt is. Spoel het haar met water uit.

Let op: als je het haar nogmaals gaat blonderen adviseren wij om nu de No. 2 te gebruiken. Verdeel een rijkelijke hoeveelheid over het haar en laat het 10 minuten intrekken. Was het haar met shampoo en start hierna weer bij stap 1 om het haar opnieuw te blonderen.

5. Optioneel: wanneer er een gloss/spoeling/toner overheen gaat die langer dan 10 minuten moet intrekken voeg dan ook hieraan Olaplex No. 1 toe. Voor 0 tot 60gr 1,875ml en voor meer dan 60gr 3,75ml. Spoel het haar ook hierna met water uit.

6. Breng No. 2 gelijkmatig aan over het gehele haar en kam het haar met een grove kam één keer goed door. Zorg dat het haar compleet verzadigd is, dus wees vooral niet zuinig in gebruik!

7. Laat het 10 tot 20 minuten intrekken.

8. Was het haar met de gewenste shampoo en conditioner/masker.

*De inwerktijd van blondeer varieert altijd. Wij kunnen niet precies vertellen wat een normale inwerktijd is, iedere klant heeft immers ander haar. Problemen met de inwerktijd of verheldering kunnen opgelost worden door de sterkte van de waterstofperoxide met één stap te verhogen of door minder Olaplex No. 1 te gebruiken. Sommige merken beloven dat hun blondeer tot 9 kleurhoogtes verheldert, andere verhelderen maar 4 levels, het draait hier om je eigen ervaring en voorkeuren. Test Olaplex eerst goed voordat je er mee aan de slag gaat op klanten. Zo denk je altijd een stap vooruit.

*Verhoog de waterstofperoxide niet bij zeer fijn haar of ernstig beschadigd haar, dit haar is daar vaak te fragiel voor. Houd er in deze gevallen rekening mee dat de inwerktijd langer kan zijn.

Hitte: Je mag hitte gebruiken bij Olaplex. Let wel op, hitte versneld de chemische reactie op alles. Houd het dus goed in de gaten en check iedere 3 tot 5 minuten zoals je normaal ook zou doen. Als het haar beschadigd is, gebruik dan liever geen hitte tot het haar helemaal hersteld is door het Olaplex systeem. Alleen zo behoud je de sterkte en veerkracht van het haar.